Skip to main content

Yngre Læger vil sætte dagsordenen med Den gode læge

Formand Yngre Læger
Lisbeth Lintz

18. nov. 2013
3 min.

I Yngre Læger vil vi være med til at sætte dagsordenen inden for sundhedspolitik.

Vi er de yngste læger, vi er de erfarne læger – vi er bogstaveligt talt både nutiden og fremtiden, og det har mange fordele. Vi kommer med friske øjne, nye idéer og bud på, hvordan sundhedsvæsenet skal se ud. Vi er på hospitalet døgnet rundt – året rundt. Og med over 11.000 medlemmer er vi den største gruppe af læger. Det giver os et rigtig godt udgangspunkt for at være en vægtig stemme. Og det forpligter!

For at sætte dagsordenen er det altafgørende, at vi har en politik, som er klar og tydelig. En politik, som har retning og viser vej. En politik, som giver afsæt for konkrete aktiviteter og for forandringer. Det har vi haft med Det gode hospital, og det får vi nu i endnu højere grad med Den gode læge.

Den gode læge har vi arbejdet på i over et år i Yngre Læger – det er et visionsarbejde for hele foreningen, som sikrer, at Yngre Læger ikke bare bliver en fagforening, der lukker sig om sig selv og arbejder med konkrete, aktuelle sager, men som også hæver sig og er i offensiven. Og som er med til at sætte sundhedspolitiske dagsordner både internt og eksternt. For Yngre Læger skal være endnu mere synlige rent politisk. Alle skal kunne se vores politiske håndaftryk.

Som fagforening for yngre læger er det naturligt, at Den gode læge fokuserer på uddannelse og karriere og løn- og arbejdsvilkår. Denne gang går vi imidlertid ikke ét, men to skridt videre. Vi vil ikke bare selv være Den gode læge, men vi vil også styrke Det gode patientforløb. Vi stiller os på patientens side og vil sikre patienten mere medindflydelse.

Som yngre læge handler lægegerningen jo i sidste ende om at skabe gode forløb for patienterne. Det er hele formålet med lægegerningen.

Det er Yngre Lægers holdning, at gode patientforløb også skaber glade læger. Partnerskabet med patienten er det centrale for os som læger. Derfor hænger patienttilfredsheden også uløseligt sammen med vores faglige tilfredshed som læger. Følelsen af at være en god læge er størst, når vi som læger kan se tilbage på en række patientforløb, hvor vi har kunnet engagere os i patienten. Hvor vi har ydet vort bedste. Hvor vi har gjort en markant forskel for patienten.

Den gode læge er en politik, som vi allerede så småt er gået i gang med at lancere i medierne, hvor vi blandt andet har slået til lyd for, at vi læger også kan blive så effektive, at det går ud over patienterne. Behandlingen i det offentlige sundhedsvæsen bør ikke kun handle om produktivitet og effektivitet, men i højere grad om at sætte patienten i centrum. Derfor siger Yngre Læger: Vi behandler mennesker – ikke kun sygdomme.

Så det er med stolthed, at jeg som afgående formand for Yngre Læger kan overdrage dette nye politikpapir både til det ny repræsentantskab, der samles i Vejle 26. og 27. november, og også til foreningens ny formand.