Skip to main content

AI og kræftbehandling

På Sjællands Universitetshospital i Køge bruger man kunstig intelligens til at skræddersy behandlingsforløb til tarmkræftpatienter. Vi taler med professor og overlæge Ismail Gögenur om »den nye kloge ven i klinikken«.

Ismail Gögenur er professor og overlæge på Kirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital og forskningsleder ved Center for Surgical Science. Foto: Mie Brandstrup.

Af Mie Brandstrup

17. jun. 2024
1 min.

Komplicerede sygdomsforløb, genindlæggelser og høj dødelighed er nogle af de store risici ved kirurgiske indgreb til skrøbelige kræftpatienter, hvor især høj alder og multisygdom trækker i den forkerte retning.

Siden begyndelsen af 2023 har man på Sjællands Universitetshospital i Køge brugt kunstig intelligens til at skræddersy behandlingsforløb til tarmkræftpatienter. Foreløbige resultater tyder på kortere indlæggelsestid og færre alvorlige komplikationer og genindlæggelse.

Ugeskrift for Læger sætter fokus på lægen og kunstig intelligens. Dette er anden episode af fem. 

Gæst: Ismail Gögenur, professor og overlæge på Kirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital og forskningsleder ved Center for Surgical Science.
Interview og tilrettelæggelse: Mie Brandstrup.