Skip to main content

Podcast: Fysisk aktivitet på recept

Får du rørt dig 30 minutter om dagen, og får du pulsen rigtigt op mere end to gange om ugen? Det spørgsmål stiller praktiserende læger ofte deres patienter. Problemet er bare, at det er de færreste, der får gjort noget ved det. Det vil forskningsprojektet MOVE gøre noget ved.

Rasmus Østergaard Nielsen er lektor ved Aarhus Universitet og seniorforsker ved Forskningsenheden for Almen Praksis i Aarhus, hvor han er forskningsleder for projektet MOVE.

Karen Sigrid Jacobsen

13. nov. 2023
1 min.

Over halvdelen af den danske befolkning lever ikke op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om 30 minutters motion om dagen.

Men spørger man den del af befolkningen, der ikke får dyrket motion, svarer langt de fleste, at de gerne vil i gang. I Aarhus forsøger man sig med såkaldte sociale henvisninger. Altså, at en praktiserende læge i princippet kan henvise til et ikkemedicinsk, fællesskabsorienteret tilbud.

For det er godt at få sved på panden i idrætshallen, men i nogle tilfælde kan øvelsen også godt ligge i bare at komme op af sofaen og få pulsen op på vej derhen.

Medvirkende: Rasmus Østergaard Nielsen, seniorforsker ved Forskningsenheden for Almen Praksis i Aarhus

Tilrettelæggelse og produktion: Karen Sigrid Jacobsen