Content area

Anne Mette Bruun Hansen

22.5.1984-19.10.2021
Forfatter(e)

Michelle Vesterlund Larsen på vegne af kolleger i Psykiatrien, Region Midtjylland.

Anne Mette afgik ved døden den 19. oktober efter et kort og intensivt kræftforløb.

Anne Mette er opvokset i Aarhus og udgik som kandidat fra Aarhus Universitet i sommeren 2013.

Tidligt i Anne Mettes karriere var hendes talent for psykiatrien åbenlys. Hun brændte for psykiatrien, det var mere end et arbejde for hende.

Psykiatrien havde det hele; det sjove, det alvorlige, det spændende, det svære og det smertefulde. Hun satte pris på alle aspekter.

Vi er mange, der har haft glæde af at sparre med Anne Mette. Hun var en fagligt stærk og flittig læge. Hun var ualmindelig ordentlig, og man vidste altid, at når hun havde haft vagten eller været ansvarlig for et forløb, så var arbejdet udført grundigt og særdeles ordentligt.

Os, der fulgte hende, har set hende udvikle sig igennem speciallægeuddannelsen og set hende vokse med opgaverne. Anne Mette ville være blevet speciallæge i efteråret 2021.

Anne Mette havde en ro over sig, der gjorde at patienterne havde tillid til hende. Hun havde humor og overskud til det »kollegiale-ekstra«, også selv om der var travlt. Hun bidrog til en god stemning og kom med skarpe og samtidig forstående kommentarer, når hun sad i supervisionsgruppe. Hun deltog f.eks. gerne i en diskussion om, hvorvidt to personer kan udgøre en gruppe.

Privat var Anne Mette gift med Jesper, og sammen har de sønnen Filip på fire år. Anne Mette havde en stor viden om kunst, historie og filosofi og gav sin historieuddannede mand kamp til stregen. Hun elskede at være kreativ. Hun hæklede et helt krybbespil til Filip til sidst i sit sygdomsforløb, de sidste figurer blev færdige, få dage før hun døde. Anne Mette var en livsnyder, der elskede familieliv, en god bog af Jane Austen, god mad og vin samt rejser og Barnaby.

Anne Mettes død fylder vore hjerter med stor sorg. Det er ubærligt, at hun, der ville livet så meget, skulle herfra så tidligt.

Æret være Anne Mettes minde.