Skip to main content

Ny video skal berolige børn af sundhedsansatte

En animationsfilm skal berolige sundhedspersonalets børn, hvis de er bange for, at deres mor eller far bliver smittet med coronavirus på arbejde. Ideen kommer fra en medarbejder.

Foto: www.RM.dk
Foto: www.RM.dk

Bodil Jessen boj@dadl.dk

1. maj 2020
2 min.

»Måske er du lidt bekymret for, om din mor eller din far bliver smittet af coronavirus på arbejdet«.

Sådan siger fortælleren i en ny video, som Region Midtjylland har produceret. Filmen »Vi passer på dine forældre« er målrettet børn med forældre, der arbejder i sundhedsvæsenet, og den skal forsikre børnene om, at der bliver gjort alt for at undgå, at deres forældre bliver smittet med coronavirus på arbejde.

»Vi udsætter personalet for rigtig mange ting lige nu, og vi ved godt, at det betyder, at der er nogle børn, som kan komme i klemme. De hører og læser meget om coronavirus, det kan være svært at forstå, og det kan gøre dem bange. De ved jo, at deres forældre arbejder på hospitalet, hvor de syge kommer ind, og deres umiddelbare tanke kan være, hvad så med min mor og far«, forklarer kontorchef Kasper Kolind fra Kommunikationsafdelingen i Region Midtjylland.

Den animerede video er tænkt som et dialogværktøj, og den er målrettet børn i alderen 6-12 år, men kan også bruges til andre aldersgrupper.

Ideen til videoen kom fra lægesekretær og arbejdsmiljørepræsentant Mette Mejer fra Akutafdelingen på Regionshospitalet Randers. Hun har ikke selv børn, men hun fik ideen, fordi hendes mand var bekymret.

»Min mand syntes, det var rigtig træls, at jeg skulle på arbejde på sygehuset med alt det her corona, for han havde læst om, hvordan det var i Italien. Så skrev jeg til Jonas (hospitalsdirektør Jonas Dahl, red.), at der nok også er nogle børn, der er urolige for, om deres mor og far bliver smittet, og jeg foreslog at lave noget, der er henvendt til dem«, forklarer Mette Mejer.

Ideen blev opfanget i regionshuset i Viborg, og i den lynproces, som efterhånden kendetegner mange ting i coronatiden, blev den produceret i løbet af en uge.

»Det gik stærkt, normalt ville sådan en proces tage flere måneder«, forklarer Kasper Kolind.

»Det viste sig, at Sundhedsstyrelsen havde gået med de samme tanker, så vi vedtog i fællesskab, at vi i Region Midtjylland skulle producere videoen på vegne af os alle. Alle involverede godkendte storyboard og idé«.

Finansieringen står alle fem regioner og Danske Regioner for, mens Sundhedsstyrelsen og Børns Vilkår er faglige sparringspartnere. Videoen er produceret af Happy Flyfish fra Arsenalet i Viborg og findes også som e-bog.

Videoen »Vi passer på dine forældre« kan ses på www.RM.dk

Læs mere:

Læge og mor: Frygten for corona må ikke dominere mine børns liv