Skip to main content

Bamselægen på nye optagelser

Sandra Meinich Juhl arbejder til daglig på Børne- og Ungeafdelingen på Hvidovre Hospital, hvor hun er i hoveduddannelse til at blive børnelæge. I sommer tog hun orlov for at optage nye afsnit af »Bamselægen«.

Foto: Ugeskrift for Læger

Af Laura de Vos, lth@dadl.dk

24. okt. 2023
1 min.

»Bamselægen« er et program til børn, der bliver sendt på DR Ramasjang. Bamselægen er en læge, der hjælper bamser med mange forskellige slags sygdomme. Bamselægen kan selv både bedøve og operere bamserne, men det kan hun kun, fordi hun får hjælp af det barn, som kommer ind med sin bamse.

»Formålet med at lave Bamselægen, det er, at vi gerne vil gøre børn trygge ved alt det, der sker inde på hospitalet, og når ambulancer rykker ud. Så når de ser en ambulance på vejen, at de ved nogenlunde, hvad er det egentlig, en ambulance kunne finde på at køre ud til. I de tidligere sæsoner har det også handlet meget om at gøre dem trygge ved hospitalsmiljøet. Men i denne her sæson, der rykker bamselægen ud med bamselancen og tager sig af bamser, der er kommet til skade rundtomkring i landet,« siger Sandra Meinich Juhl.