Skip to main content

DSAM udgiver HPV-faktaark

De praktiserende lægers faglige selskab, DSAM, er nu klar med et faktaark om HPV-vaccinen til brug for medlemmerne, når de sidder med måske usikre forældre og børn, der skal tage stilling til vaccine eller ej.

21. jun. 2017
2 min.

Det faktaark om HPV-vaccinen, som DSAM har færdiggjort og lagt på sin hjemmeside, er nærmest kemisk renset for udtryk og vendinger, der kan mistænkes for at ville påvirke. Det er også meningen.

Tilliden mellem praktiserende læge og patient står i højsædet - ikke mindst i et spørgsmål, der den seneste tid i dén grad har skabt usikkerhed. Som der står i faktaarket:

"Intet tyder på, at det bliver nemmere at træffe en beslutning, hvis egen læge presser på".

Så faktaarket indeholder - netop - fakta, og de er sågar pindet ud i dem, der er egentlig viden om, og dem, der alene er nok så velbegrundede formodninger om. Det fremgår også, at der er tale om viden lige her og nu - og arket signalerer dermed, at der kan opstå ny viden.

"Vi anerkender, at vi ikke ved alt, men der er alligevel meget, vi ved", som der står.

Arket handler selvsagt om HPV-vaccination af piger og kvinder, men hankønnet er også nævnt, bl.a. fremgår det, at mænd også kan rammes af f.eks. HPV-relateret kræft i svælget.

Arket kan læses eller printes ud fra DSAMs hjemmeside.

Læs også: HPV-kampagnen forlader sig på almen praksisLæs også: DSAM vil vejlede om HPV-vaccine