Skip to main content

Et døgn med orkesterlæge Ulrich Bang

Ulrich Bang er speciallæge i mave-tarm-medicin, og så har han de sidste syv år spillet med World Doctors Orchestra, hvor han spiller trompet. Han har sammen med fem danske kolleger i et år forberedt to koncerter med med det støre lægeorkester.

Foto: Ugeskrift for Læger

Laura de Vos

15. sep. 2023
1 min.

World Doctors Orchestra består af 1800 læger, som har afholdt koncerter i blandt andet Afrika, Dubai, Asien, Europa, og i USA.

I september afholdte de to koncerter i Danmark. En i København, og en i Odense. Det har været et stort arbejde for Ulrich Bang og de fem danskere fra lægeorkestret, som har stået for alle forberedelserne. De skulle finde koncertsteder, frokost til alle deltagerne og finde instrumenter, som lægerne kunne låne. De skulle blandt andet finde fem kontrabasser.


»Det betyder rigtig meget for de læger, der er med her, at spille musik som en kontrast til en dagligdag fyldt med patienter. Så er det en glæde at spille musik og møde andre omkring musikken og kunne rejse med musikken, og man erfarer gang på gang, at musikken er et universelt sprog, som alle på en eller anden måde kan forstå og forholde sig til«, siger Ulrich Bang.