Skip to main content

Forsikringskunder får adgang til privat lægevagt

Forsikringskunder hos Tryg får nu adgang til en privat lægevagt, der drives af privathospitalet Aleris-Hamlet, som har ansat et tocifret antal speciallæger i almen medicin.

Anders Heissel, ah@dadl.dk

1. dec. 2015
2 min.

Mere end 260.000 danskere får nu via deres forsikring hos Tryg et alternativ til den offentlige lægevagt. Som landets første forsikringsselskab giver Tryg sine kunder mulighed for at købe en tillægsforsikring, der om aftenen, i weekender og på helligdage giver adgang til en privat lægevagt, skriver Politiken.

Trygs ' lægehotline' koster 799 kroner om året og kan købes af virksomheder, der i forvejen har en sundheds-eller diagnoseforsikring i selskabet.

Det er privathospitalet Aleris-Hamlet, der står bag produktet, som fungerer via videokonsultation og som allerede har haft private kunder i et år, og nu er købt af Tryg som et forsikringsprodukt.

Ifølge formand for Danske Patienter, Lars Engberg, kunne den offentlige lægevagt lære noget af tiltaget.

”De fleste kender til problemerne med akuttelefonen 1813 i Region Hovedstaden, og der er også problemer andre steder med for eksempel lange ventetider. Hvis et forsikringsselskab vurderer, at der er et marked for det her, er det et vink med en vognstang til det offentlige om, at man bør oppe sig«, siger Lars Engberg til Politiken.

Vi har ansat et tocifret antal speciallæger i almen medicin, og det har vi ikke haft svært ved at rekruttere. Bent Wulff Jakobsen, lægefaglig direktør i Aleris-Hamlet

Ansat masser af almen medicinere

Mens akuttelefonen 1813 besvares af sygeplejersker, så oplyser Bent Wulff Jakobsen, lægefaglig direktør i Aleris-Hamlet til Ugeskriftet, at det altid vil være en læge med speciale i almen medicin, der besvarer henvendelserne.

”Vi har ansat et tocifret antal speciallæger i almen medicin, og det har vi ikke haft svært ved at rekruttere. De sidder fysisk i København, men på sigt er det meningen, at de også kan sidde over alt i landet på vores hospitaler i Esbjerg, Herning, Aarhus og Aalborg,” siger Bent Wulff Jakobsen til ugeskriftet. Han vil af konkurrencehensyn ikke oplyse det præcise antal læger.

Professor i sundhedspolitik ved Københavns Universitet Karsten Vrangbæk vurderer, at den private lægevagt vil ændre den lige adgang til sundhed.

»Den store udbredelse af sundhedsforsikringer blandt folk i beskæftigelse er allerede med til at skævvride sundhedssystemet, så der er forskellige niveauer af service alt efter, hvilket forsikringsselskab du har - og som for eksempel pensionist eller studerende har du slet ingen forsikring og må forlade dig på det offentlige tilbud. Trygs nye lægevagt er endnu et skridt i den retning, hvor adgangen til sundhed ikke længere er lige«, forklarer han til Politiken.

Læs også: På vagt med video