Skip to main content

Forskerliv med neuropsykiatri

Professor og forskningsleder på Center for Neuropsychiatric Schizophrenia Research (CNSR) Bjørn Ebdrup forsker i nye behandlinger af psykose og psykoselidelser, som skizofreni. Det gør han med forskellige neuropsykiatriske undersøgelser, forskellige skanningsmetoder og kognitive undersøgelser og EEG-undersøgelser.

Professor og forskningsleder på Center for Neuropsychiatric Schizophrenia Research (CNSR) Bjørn Ebdrup. Foto: Claus Boesen
Professor og forskningsleder på Center for Neuropsychiatric Schizophrenia Research (CNSR) Bjørn Ebdrup. Foto: Claus Boesen

Redaktionen

8. aug. 2022
1 min.

»Arbejdsmiljøet på en forskningsenhed skal være inspirerende, vi er nysgerrige, alle har gang i noget, de ikke kan lade være med at rode med«.

Professor Bjørn H. Ebdrup er forskningsleder på Center for Neuropsychiatric Schizophrenia Research (CNSR), Psykiatrisk Center Glostrup. I en tid, hvor knaphed i psykiatri fylder i debatten, producerer forskerne her store mængder data.

Skizofreni starter typisk i starten af 20’erne med kliniske symptomer, men mange har det svært tidligt livet og har søgt at dæmpe uroen og tankerne med stoffer eller alkohol, hvilket igen påvirker hjernen.

»Det er derfor lidt en kunst – og et stort privilegium – at vi i vores forskningsafdeling kan rekruttere og undersøge patienter, som i den reneste form oplever psykotiske symptomer, uden en masse andre faktorer forstyrrer, eller de allerede har fået en masse medicin, som også kan påvirke systemerne«, siger Bjørn Ebdrup.

Og det er kernen i den forskning, som foregår i Glostrup, først med Birte Yding Glenthoj og nu Bjørn Ebdrup i spidsen.

Se video: