Skip to main content

Lægeformand: Karsten Bech er under standard

Sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, Karsten Bech, kommer med både stødende og uacceptable udtalelser i Svendborg-sagen, mener Andreas Rudkjøbing.

Anders Heissel, ah@dadl.dk

14. okt. 2017
1 min.

Når Karsten Bech, sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, blander sig i Svendborg-sagen, efter den er blevet afgjort i to retsindstanser, er det klart over stregen, mener Andreas Rudkjøbing.

"Det er Karsten Bechs udtalelser, som er under standard i denne sag. De er både stødende og uacceptable. Det springer i øjnene, at en ledende person i Styrelsen for Patientsikkerhed på denne måde underkender, at både byretten og landsretten har frifundet den ene af de to læger. Han holder sig ikke for god til på denne måde at hænge lægen ud i det offentlige rum. Det er ganske simpelthen utilstedeligt,” mener Andreas Rudkjøbing.

Det er Karsten Bechs udtalelser, som er under standard i denne sag. Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen

I et interview med Ugeskrift for Læger gjorde Karsten Bech det meget klart, at han mener, at både den dømte forvagt og den frikendte bagvagt ”leverede lægefagligt arbejde langt under almindelig anerkendt standard.”

Men det får nu Andreas Rudkjøbing til at rette henvendelse til Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

”Det er klart, at vi må bede styrelsens direktør om en forklaring på, om dette tegner styrelsens generelle linje”, siger Lægeformanden.

Læs interviewet med Karsten Bech her: