Skip to main content

Lægernes nye ærespris hædrer uddannelsesindsats

Lægeforeningens nye ærespris blev fredag aften overrakt til Troels Kodal, som er uddannelsesansvarlig overlæge på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Troels Kodal (tv) modtager Lægeforeningens Ærespris af  Andreas Rudkjøbing. Privat foto
Troels Kodal (tv) modtager Lægeforeningens Ærespris af Andreas Rudkjøbing. Privat foto

Klaus Larsen, kll@dadl.dk

29. apr. 2017
3 min.

Lægeforeningens nye ærespris blev fredag aften overrakt til Troels Kodal, som er uddannelsesansvarlig overlæge på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Han får prisen for sin store indsats for, gennem flere år at rekruttere og fastholde yngre læger og for at skabe et attraktivt uddannelsesmiljø.

Overrækkelsen skete under festlige former i forbindelse med gallamiddagen for deltagerne i Lægeforeningens delegeretmøde i Kolding.

Troels Kodal er den første, der modtager prisen, der fremover hvert år skal tildeles en læge, som har ydet en særlig indsats, der kan inspirere andre læger.

Den 59-årige speciallæge i intern medicin og medicinske lungesygdomme har i flere år været drivkraften bag en succesfuld og velplanlagt indsats, der ”har givet genlyd i hele Danmark, og som nu i stigende grad får unge læger til at søge mod det vestjyske”, hedder det bl.a. i begrundelsen.

Faktaboks

Fakta

”Når man som yngre læge skal i gang med et videreuddannelsesforløb, er det afgørende, at man får individuel vejledning og sparring, så man hele vejen gennem uddannelsen føler, at man udvikler sig og bliver dygtigere”, sagde Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, da han overrakte prisen.

”I Esbjerg har Troels Kodal formået at skabe et godt, fagligt læringsmiljø, hvor lægen under uddannelse hele tiden får feedback fra ledere og mere erfarne kolleger – en slags moderne mesterlære”, sagde Andreas Rudkjøbing.

Han fortalte, at Troels Kodal personligt ringer til nye uddannelseslæger for at byde dem velkommen, for at finde ud af, hvad der interesserer dem, og høre, hvilke kompetencer, de har med, inden de begynder på det nye uddannelsesforløb.

”Det er sådan nogle initiativer, der gør en forskel, og som er med til at gøre Sydvestjysk Sygehus så populært blandt yngre læger", sagde lægeformanden og fortsatte:

”Andre sygehuse kan helt sikkert lade sig inspirere af Esbjerg, når det gælder om at tiltrække unge læger – og ikke mindst gøre, at de også får lyst til at blive, når de er færdige med deres uddannelse”.

Lægeforeningens Ærespris afløser Barfred-Petersen æresgaven, der på repræsentantskabsmødet i 2016 blev uddelt for sidste gang. Den var da blevet uddelt siden 1945 til læger, der havde gjort sig særligt bemærkede inden for deres felt.

Med Lægeforeningens Ærespris følger et beløb på 35.000 kroner.

Læs også: FAM i Esbjerg scorer helt i top