Skip to main content

MFR-vaccine bevist sikker – igen

Endnu en gang er det bevist, at der ikke er nogen sammenhæng mellem mæslingevaccinen og autisme. Det viser en ny amerikansk undersøgelse, som erklærer vaccinen for sikker.

30. apr. 2015
2 min.

Faktaboks

Fakta

Undersøgelsen, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift JAMA, sammenlignede hyppigheden af autisme hos børn, der blev vaccineret mod børnesygdomme med ikke-vaccinerede børn.

Seniorforsker ved Statens Serum Institut Anders Hviid har medvirket i et tilsvarende dansk studie i 2002 med samme konklusion.

”Undersøgelsen viser klart, at autisme ikke bliver diagnosticeret oftere hos vaccinerede børn,” siger han og forklarer, hvorfor undersøgelsen er sat i verden:

”De praktiserende læger har brug for stærke argumenter, når vaccine-skeptiske forældre ikke tør lade deres børn vaccinere, selvom vi ved, at det er farligere at få f.eks. mæslinger end at lade sig vaccinere mod dem.”

Flere forældre har i længere tid været skeptiske over for vaccinen mod mæslinger. Skepsissen kan stamme fra en undersøgelse publiceret i The Lancet i 1998, der koblede autisme med vaccinen. I 2010 blev studiet trukket tilbage, fordi konklusionerne byggede på falskneri, men konklusionerne har alligevel sat sit præg på vaccine-debatten i dag.