Skip to main content

PLO inviterer nu officielt til klyngedannelse

Nu kan praktiserende læger, der vil danne kvalitetsklynger, få råd og vejledning fra en ny hjemmeside samt registrere klyngerne, når de er etableret.

Illustration: Datagraf.
Illustration: Datagraf.

Bente Bundgaard, bbu@dadl.dk

13. apr. 2018
2 min.

Nu er PLO og regionernes hjemmeside om kvalitetsklynger i almen praksis gået i luften - komplet med vejledning inden for alt muligt fra, hvordan man korrekt indkalder det første møde, til hvordan økonomien i en klynge er stykket sammen.

Det kvalitetsprogram, som klyngerne er affødt af, har også fået et navn: Kvalitet i Almen Praksis eller KiAP.

Fra KiAPs hjemmeside.

Vejledningen og det øvrige indhold på hjemmesiden er resultatet af et større arbejde med information af de praktiserende læger og indsamling af input fra samme, som er gennemført i de fem regioner inden for de seneste måneder.

”Vi har nu været rundt i alle de fem regioner og har fået input fra regioner, PLO-regionalt, fagfolk og ikke mindst lægerne. Det har skabt grundlaget for den information om klyngearbejdet, der nu ligger på programmets hjemmeside”, siger PLO-formand Christian Freitag, som også er formand for kvalitetsprogrammets bestyrelse, i en pressemeddelelse.

”I starten af året bad vi jo kollegerne om lige at ”holde lidt på hestene”, indtil vi havde været rundt på dialogmøder i regionerne og fået mere styr på rammerne bl.a. omkring registrering. Nu er vi så formelt klar til at åbne op for klyngerne”, siger han.

Både PLO og regionerne har store forventninger til de kommende klyngedannelser.

”Der er ingen tvivl om, at vi håber på, at lægerne og klinikkerne vil tage denne form for kvalitetsarbejde til sig. Vi er ambitiøse i bestyrelsen. Vi ser gerne, at de praktiserende læger næste år i stort omfang har etableret sig i kvalitetsklynger over hele landet. Vi er overbeviste om, at arbejdet i klyngerne vil kunne løfte kvaliteten endnu mere, og det skal helst komme alle patienter til gavn”, siger Bo Libergren, næstformand i Regionernes Lønnings- og Takstnævn og medlem af programbestyrelsen, i pressemeddelelsen.

Læs også: Klynger skal booste kvaliteten i almen praksis