Skip to main content

Kritisk læsning af randomiserede kliniske forsøg og systematiske oversigtsartikler

Ikke alle videnskabelige artikler er lige gode, og det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvordan man kan vurdere kvaliteten af randomiserede kliniske forsøg og systematiske oversigtsartikler. Vi taler med Andreas Lundh og Asbjørn Hróbjartsson, som giver gode råd til, hvordan man går kritisk til værks.

Ugeskriftets podcast

Af Karen Sigrid Jacobsen

10. jun. 2024
1 min.

Mængden af videnskabelige artikler er over de seneste 20 år steget markant. Men det er ikke ensbetydende med, at alle videnskabelige artikler er lige gode. Det kræver faktisk en del færdigheder for rent faktisk at gennemskue kvaliteten af et studie eller en oversigtsartikel.

Hvad det er for færdigheder, og hvordan man i store træk kan vurdere kvaliteten af videnskabelige artikler, kan du høre mere om i denne episode af Ugeskrift for Lægers podcast, der handler om kritisk læsning af randomiserede kliniske forsøg og systematiske oversigtsartikler.

Medvirkende: Andreas Lundh, forsker ved Cochrane Danmark & Center for Evidensbaseret Medicin, Odense, Syddansk Universitet, og afdelingslæge på Afdeling for Lunge- og Infektionssygdomme, Bispebjerg Hospital
Asbjørn Hrobjartsson, leder af Cochrane Danmark & Center for Evidensbaseret Medicin, Syddansk Universitet.

Klip og tilrettelæggelse: Karen Sigrid Jacobsen.