Content area

|
|

Behandling af laktosemalabsorption og -intolerans

I befolkningen eksisterer der mange fordomme om mejeriprodukter, hvilket afstedkommer at flere starter på laktosefri diæter – måske ubegrundet.
Forfatter(e)
Mikkel Malham1, Anne Bille Olin2 & Anders Pærregaard2 1) BørneUngeKlinikken, Rigshospitalet 2) Børneafdelingen, Hvidovre Hospital Ugeskr Læger 2017;179:V09160627
Reference: 
Ugeskr Læger 2017;179:V09160627
Blad nummer: 
Sidetal: 
2-5
Lactose malabsorption and -intolerance – who will benefit from a lactose-reduced diet?
During the last decade, lactose-free diets have become increasingly popular in the general population, either iso­lated or as a part of a cow’s milk-free diet. However, health-related benefits from a lactose-free diet are only documen­ted for individuals with clinical lactose intolerance due to decreased intestinal lactase activity and subsequent lac­tose malabsorption. In this paper we summarize the current knowledge of lactose intolerance regarding diagnostic procedures and treatment.
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Log ind

Right side

af Merete Stampe Mølberg | 18/10
2 kommentarer
af Susanne Mejlby Nielsen | 18/10
4 kommentarer
af Jan Nielsen | 16/10
7 kommentarer
af Poul Erik Buchholtz | 16/10
1 Kommentar
af Poul Ole Eriksen | 16/10
2 kommentarer
af Christian Schlütter | 16/10
2 kommentarer
af Sven Felsby | 08/10
1 Kommentar