Content area

|
|

Behandling af laktosemalabsorption og -intolerans

I befolkningen eksisterer der mange fordomme om mejeriprodukter, hvilket afstedkommer at flere starter på laktosefri diæter – måske ubegrundet.
Forfatter(e)
Mikkel Malham1, Anne Bille Olin2 & Anders Pærregaard2 1) BørneUngeKlinikken, Rigshospitalet 2) Børneafdelingen, Hvidovre Hospital Ugeskr Læger 2017;179:V09160627
Reference: 
Ugeskr Læger 2017;179:V09160627
Blad nummer: 
Sidetal: 
2-5
Lactose malabsorption and -intolerance – who will benefit from a lactose-reduced diet?
During the last decade, lactose-free diets have become increasingly popular in the general population, either iso­lated or as a part of a cow’s milk-free diet. However, health-related benefits from a lactose-free diet are only documen­ted for individuals with clinical lactose intolerance due to decreased intestinal lactase activity and subsequent lac­tose malabsorption. In this paper we summarize the current knowledge of lactose intolerance regarding diagnostic procedures and treatment.
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Log ind

Right side

af Jette Birgitte Lehnsbo Korsgaard | 03/08
2 kommentarer
af Olaf Bjarne Paulson | 03/08
1 Kommentar
af Tobias Kvist Stripp | 02/08
26 kommentarer
af Søren Christian Jørgensen | 02/08
3 kommentarer
af Hanne Hulgaard | 02/08
4 kommentarer
af Christian Stefan Legind | 28/07
2 kommentarer
af Connie Lærkholm Hansen | 23/07
1 Kommentar
af Lene Heise Garvey | 23/07
4 kommentarer
af Peter Tagmose Thomsen | 20/07
1 Kommentar