Seniorforfatter, professor Morten Arendt Rasmussen, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet, uddyber: »Kosten i sin helhed giver næring til moderen og byggesten til projektet byg-et-barn. I dette observationelle studie ser vi, at en usund kost med et højt indhold af animalsk fedt, stivelse og sukkersødede drikkevarer potentielt kan påvirke de tidlige udviklingsprocesser, særlig der, hvor centralnervesystemet dannes og modnes. Dette kan have konsekvenser for barnet, som bliver tydelige ved tiårsalderen. Det bemærkelsesværdige er, at denne effekt er markant stærkere hos kvinder med overvægt samt hos børn med en genetisk disposition for disse sygdomme. Vi ser også svage relationer mellem barnets egen kost og risikoen for sygdom, men denne effekt er langt mindre udtalt end kostens betydning under graviditeten. Samlet set peger vores resultater på et øget fokus på forebyggelse snarere end behandling – og at den starter helt nede i supermarkedets indkøbsvogn«.