Content area

|
|

Mulighed for forbedring af børn og unges kostvaner

Forfatter(e)

Bjørn Richelsen

Ugeskr Læger 2020;182:V70789
Sund kost har stor betydning mhp. at nedsætte risikoen for udvikling af diverse folkesygdomme som hjerte-kar-sygdomme, svær overvægt, diabetes mv. Det er derfor vigtigt, at man tidligt i livet stifter bekendtskab med sund kost, ikke kun for at få det fulde udbytte sundhedsmæssigt, men især fordi vaner og præferencer også kostmæssigt anlægges tidligt. Der er publiceret en rapport fra Vidensråd for Forebyggelse om børn og unges mad- og måltidsvaner [1]. Her vurderes børn og unges kost i relation til opfyldelsen af de ti officielle kostråd. Konklusionen i rapporten er, at kostkvaliteten falder...
Reference: 
Ugeskr Læger 2020;182:V70789
Blad nummer: 
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Log ind

Right side

af Per Prætorius Clausen | 07/04
6 kommentarer
af Karen Flink Konstantin-Hansen | 06/04
1 Kommentar
af Qazaz Mirza | 05/04
2 kommentarer
af Lise Kay | 05/04
2 kommentarer
af Knud Gade Freund | 01/04
2 kommentarer