Skip to main content

Videnskabelig podcast om propranolol ved eksamensangst

Er det ok at give medicin til patienter der ellers ikke fejler noget, og er det en slags hjernedoping hvis man op til en eksamen bruger hvad nogen steder betragter som præstationsfremmende midler?

Redaktionen

20. mar. 2019
1 min.

De fleste har nok prøvet at hjertet slår lidt hurtige, og håndfladerne bliver lidt fugtige inden man skal præstere noget – hvad enten det gælder en vigtig eksamen eller en vigtig præsentation på arbejde. Men for nogen udvikler sommerfuglene i maven sig angstpræget adfærd hvilket for en del betyder at de må tage medicin for at komme igennem f.eks. eksamensperioder. Denne gang handler Ugeskriftets videnskabelige podcast om Propranolol.

For er det ok at give medicin til patienter der ellers ikke fejler noget, og er det en slags hjernedoping hvis man op til en eksamen bruger hvad nogen steder betragter som præstationsfremmende midler?

Vi har talt med Søren Bøgevig, overlæge ved klinisk farmakologisk afdeling på Bispebjerg Hospital i København.

Tilrettelagt og klippet af Karen Sigrid Jacobsen.

Læs også statusartiklen Sparsom evidens for effekt og sikkerhed af propranolol ved eksamensangst og den videnskabelig leder Propranolol til svær eksamensangst: rationel farmakoterapi?

Hør podcasten nedenfor