Camilla Rathcke siger:
»Vi har fra Lægeforeningens side nu sendt et brev til indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde, hvor vi kommer med en række forslag til helt nødvendige ændringer. Der skal tempo på sådanne sager, så de ikke trækker ud i måneder og år, for det er ingen tjent med. Det er ydermere vigtigt, at Styrelsen for Patientsikkerhed har styr på proportionerne i deres indgreb mod læger, som altså ikke er dømt. Det forhold, at der foreligger en påstand, er ikke lig med, at det er en korrekt påstand. Samtidig skal læger, som har været afskåret fra at virke som læge i en længere periode på grund af indgreb fra myndigheder, automatisk kunne få erstatning, hvis en sag efterfølgende opgives, eller lægen frifindes ved domstolene«.
Går ud over patientsikkerheden
Lægeforeningen støtter et stærkt tilsyn, som kan gribe ind i alvorlige sager, men finder det samtidig afgørende, at det stærke tilsyn går hånd i hånd med forbedret retssikkerhed for lægerne.
For læger er som faggruppe særligt udsatte for beskyldninger om overgreb i kraft af deres profession, påpeger Camilla Rathcke i brevet til ministeren. Det kan være situationer, hvor en læge skal undersøge en patient intimt, ligesom der vil være patienter, som på grund af deres sygdom har en forvrænget opfattelse af virkeligheden.
Læger vil derfor ofte befinde sig i situationer, hvor der vil være øget risiko for, at der kan opstå misforståelser, og hvor en patient kan opfatte en for patienten intim, men for lægen helt almindelig, undersøgelse som et udtryk for, at lægen har udvist en krænkende adfærd, fremgår det af brevet. En problematik, som Ugeskrift for Læger tidligere har beskrevet i forbindelse med omtale af sagen mod den nu frikendte læge.