Skip to main content

Ledende overlæge stopper på Diagnostisk Center i Silkeborg

Et år efter ansættelsen som afløser for Ulrich Fredberg som ledende overlæge har Mikkel Gjesing Callsen nu meddelt, at han ikke ønsker at blive i stillingen. Årsagen er, at han ikke føler, han kan levere den kvalitet i ledelsen, han gerne vil trods arbejdsuger på ofte 90 timer. Den administrative byrde er for stor.
Mikkel Gjesing Callsen, konstitueret ledende overlæge for Diagnostisk Center i Silkeborg. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt
Mikkel Gjesing Callsen, konstitueret ledende overlæge for Diagnostisk Center i Silkeborg. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

Kurt Balle Jensen, kurt@ps-presse.dk

11. maj 2021
3 min.

Den 1. maj 2020 tiltrådte specialeansvarlig overlæge for reumatologien på Regionshospitalet Silkeborg, Mikkel Gjesing Callsen, som konstitueret ledende overlæge for Diagnostisk Center.

Det skete efter, at den hidtidige ledende overlæge, Ulrich Fredberg, havde mistet sit job som følge af anvendelse af lavdosis-CT-skanning af patienter, der ikke opfyldte kriterierne for at komme ind under lungekræftpakken.

Nu har den konstituerede ledende overlæge meddelt, at han ikke ønsker at blive i stillingen, som han ellers var blevet opfordret til at søge.

»Jeg bliver i stillingen til september, for jeg vil gerne sikre en god overlevering, og det er vigtigt for mig at sige, at jeg hverken er vred, sur eller bitter. Jeg føler, at tonen er god, også opad til hospitalsledelsen, men her har vi altså ikke kunnet nå hinanden«, siger Mikkel Gjesing Callsen.

»For mig handler det her om, at jeg ikke kan sikre den kvalitet i ledelsen, som jeg gerne vil. Med det setup, der er nu, skal jeg bruge for megen tid på administrative opgaver i stedet for ledelse. Opgaverne er vigtige, men der er brug for tilstrækkelig support«.

Mikkel Gjesing Callsen har haft og har fortsat meget lange arbejdsuger, der sagtens kan komme op på 90 timer. Men det er ikke afgørende, siger han.

»Nej, arbejdspresset kan jeg godt leve med, hvis jeg så bare kan nå det, jeg skal. Men det kan jeg ikke. Som ledende overlæge er der nogle afgørende ting, der er vigtigt: Vi skal sikre de bedste patientforløb og trivsel blandt medarbejderne. Vi skal sikre det gode samarbejde internt og eksternt med praktiserende læger, kommuner og andre sygehuse. Vi skal have rum og tid til at arbejde med udvikling og strategi og til at være visionære, men det er umuligt at udføre disse vigtige ledelsesopgaver på en tilfredsstillende måde, når der ikke er tilstrækkelig med administrativ support. Og det mener jeg ikke, der er. Der er behov for et andet setup«, siger Mikkel Gjesing Callsen.

Overlægerådet: umulig opgave

Formand for Overlægerådet, Henning Glerup, ærgrer sig og under sig over, at hospitalsledelsen ikke har sikret den ledende overlæge ordentlige rammer for at udføre sit arbejde.

»Mikkel Gjesing Callsen er vellidt i hele huset og ville have kunne løfte denne stilling til bravur. Men uden det nødvendige administrative personale er opgaven jo umulig«, siger Henning Glerup.

Lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen i Hospitalsenhed Midt siger, at han respekterer den ledende overlæges beslutning, men også at den ærgrer ham:

»Hospitalsledelsen, centerledelsen og selvfølgelig særligt Mikkel har arbejde meget og længe omkring administrativ støtte og support til centerledelsen. Det er vi ikke i mål med endnu. Vi forventer, at de mange tiltag, som er sat i værk, eller som er ved at blive sat i værk, vil sikre en tilstrækkelig understøttelse af centerledelsen, og vi følger det løbende og følger op. Vi er ærgerlige over Mikkels beslutning, men har selvfølgelig respekt for den og forventer et fortsat godt samarbejde med ham som specialeansvarlig i reumatologien«.

LÆS OGSÅ

Sundhedseksperter trækker sig i protest mod Fredberg-fyring

Støtten til Fredberg har fået et udtryk: »O Captain! My Captain!«

Læger vrede over Fredberg-fyring: »På tide med samlet modangreb mod stigende djøfisering«