I de kommende 14 måneder skal regionen endeligt fastlægge, hvordan akutordningen for patienter med behov for lægehjælp om natten skal skrues sammen. Regionen og de praktiserende læger har som fælles mål, at patienter som udgangspunkt skal behandles af egen læge i dagtid. Det understreges, at lægevagten er et tilbud til patienter, der ikke kan afvente lægehjælp, til egen læge åbner igen.
»Vi vil støtte op om arbejdet og arbejde sammen med regionen i det omfang, det bliver nødvendigt, og vi vil også opfordre vores kolleger til at søge nogle af de stillinger, der kommer, når organisationen bliver regional. Vi har kun interesse i, at det kommer til at køre godt – det er jo vores patienter, det handler om«, siger Henrik Idriss Kise.
I aftalen understreges det, at det ifølge overenskomsten skal være muligt at kontakte sin egen læge mellem klokken 8 og 16, samt at alle praktiserende læger mindst én dag om ugen skal tilbyde konsultationer efter klokken 16.
»Der kommer lidt mere fokus på vores tilgængelighed, og jeg forventer, at den nye ordning vedrørende nattevagterne vil betyde, at vi får lidt mere travlt i dagtid. Men vi har jo så heller ikke nattevagterne mere«, siger han.
Aftalen indebærer et uændret antal konsultationssteder – 11, hvoraf de fem er på akutsygehuse, mens de øvrige er på mindre sygehuse og konsultationssteder. Færre konsultationssteder var ikke et fokus for PLO.
»Vi er trygge ved at arbejde på konsultationsstederne, hvor vi har god assistance, og det har fungeret godt i 12 år. Region Midtjylland er en stor region med mange hjørner, og vi har ingen interesse i at gøre os utilgængelige«, siger Henrik Idriss Kise.