Content area

|

»Podcasten tilfører endnu en dimension til katastrofen i Ukraine – krigslægernes indsats«

Podcasten »Sygt nok« har inviteret krigskirurg Kathrine Holte og læge Mads Geisler i studiet til en snak om at yde nødhjælp i et krigshærget land. De fortæller blandt andet, hvor vigtig timingen er, hvis man skal redde flest muligt, hvilke skader man ser i krigszoner, og hvilke uhyggeligt benhårde prioriteringer der er nødvendige. Læs anmeldelse af Lene Agersnap.
Vært Maja Thiele. Foto: Agnete Schlichtkrul for dr.dk
Forfatter(e)
Lene Agersnap, praktiserende læge og redaktør for Bibliotek for Læger

»Det ligner mere og mere en kompleks humanitær katastrofe«, siger læge Mads Geisler til Maja Thiele i podcasten »Sygt nok« fra den 4. marts 2022. Det er dagen inden, at Mads Geisler skal udsendes til Ukraine med Læger uden Grænser.

Sygt nok: Krigens læger

Kategori: Podcast. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. Udgivet: d. 4. marts 2022. Varighed: 56 min. Kan streames på dr.dk/lyd

5 ud af 5 stjerner

Med i studiet er også krigskirurg Kathrine Holte, der ligesom Mads Geisler har mange udsendelser bag sig. Lyt med og bliv klogere på, hvor vigtig timingen er, hvis man skal redde flest muligt, hvilke skader man ser i krigszoner, og hvilke uhyggeligt benhårde prioriteringer der er nødvendige. Foruden at beherske solide alment kirurgiske færdigheder gælder det om at være fleksibel. For nogle gange forsvinder lyset på operationsstuen, når man tænder for kaffemaskinen, og der er ikke nødvendigvis nogen seng at sove i.

Men det at yde nødhjælp i et krigshærget land er andet og mere end kirurgi. I hver enkelt situation gælder det om at lytte sig frem til, hvilken hjælp der er behov for. At medvirke til at organisere den samlede indsats er i lige så høj grad en del af opgaven. De kronisk syge skal have sikret leverancen af deres medicin, og almindelige tilstande skal behandles, blot under vanskeligere vilkår.

Denne podcast tilfører endnu en dimension til katastrofen i Ukraine, nemlig hvilken imponerende indsats læger yder både i Ukraine og andre krigszoner. Respekt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også:

»Podcasten bedriver saglig og højst nødvendig kommunikation mellem sundhedsvidenskab og radiolytterne«

»Første nedslag er samlingen af 10.000 hjerner fra psykiatriske patienter«

Medicinsk pensumpodcast

Forfatterparrets baggrund som læger giver krydderi og dybde til krimien

Right side