Content area

|

To praktiserende læger – to holdninger til værnemidler i almen praksis

På Christiansborg diskuterer politikerne i øjeblikket mangel på værnemidler, og også blandt praktiserende læger har debatten været intens. Nogle læger er utrygge, fordi de mener, de har fået for få værnemidler. Andre vil slet ikke bruge de værnemidler, de har fået. Ugeskrift for Læger har talt med et par læger om situationen.
Cecilie Thorning Jacobsen er utryg ved anbefalingerne om værnemidler i almen praksis. Anders Lyck ser intet behov for at bruge de værnemidler, han har fået tilsendt. Fotos: Privat, Colourbox og Palle Peter Skov.
Forfatter(e)
Bodil Jessen boj@dadl.dk

Vi har brug for flere værnemidler

Praktiserende læge Cecilie Thorning Jacobsen fra København er utryg ved anbefalingerne om værnemidler i almen praksis, fordi de er baseret på det muliges kunst og ikke på faglig evidens. Vi er nødt til at forholde os til, at en meget stor del af smitten sker fra personer uden symptomer, siger hun.

Læs mere

Nej tak til værnemidler

Praktiserende læge Anders Lyck fra Sønderjylland ser intet behov for at bruge de værnemidler, han har fået tilsendt. Han mener, det vil sende et uheldigt signal til patienterne, og at der er noget selviscenesættende over de praktiserende lægers debat om værnemidler.

Læs mere

Faktaboks

Da der har været mangel på værnemidler, har praktiserende læger hidtil kun kunnet få et begrænset antal værnemidler. I uge 16 modtog alle kapaciteter i almen praksis således en pakke med værnemidler, bestående af: 25 kirurgiske masker til patienter (hovedsageligt type 2), 10 kirurgiske masker til læge/personale (hovedsageligt type 2), 5 visirer, 5 overtrækskitler, håndsprit og handsker.

Hvis dette ikke er nok, har de praktiserende læger mulighed for efterfølgende at rekvirere flere værnemidler hos deres respektive regioner. De skal dog betale for ekstra værnemidler, og regionerne har tilkendegivet, at en restriktiv praksis er nødvendig, og at det skal undgås, at der opbygges lokale lagre af værnemidler hos de praktiserende læger. Regionerne vil følge op på forbruget for at sikre, at der ikke sker et overforbrug.

 

Right side

af Sven Refslund Poulsen | 15/05
5 kommentarer
af Torben Mahneke | 14/05
2 kommentarer
af Jacob Nielsen | 14/05
5 kommentarer
af Thomas Tagmose Thomsen | 13/05
1 Kommentar
af Bjarne Bøgelund-Andersen | 11/05
1 Kommentar
af Thomas Edgar Lauritzen | 09/05
2 kommentarer
af Regitze Videbæk | 07/05
2 kommentarer
af Hanne Levisen Dalsgaard | 06/05
1 Kommentar