Skip to main content

Styrelse bakker Karsten Bech op

Direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted erklærer sig enig i kontroversielle udtalelser fra sin sektionschef til Ugeskriftet.

Direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted, bakker Karsten Bechs kontroversielle udtalelser om Svendborg-lægerne op.
Direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted, bakker Karsten Bechs kontroversielle udtalelser om Svendborg-lægerne op.

Klaus Larsen, kll@dadl.dk

17. okt. 2017
2 min.

Direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted bakker sin sektionschef Karsten Bech op, efter at han i sidste uge rettede en hård kritik mod de læger fra den såkaldte Svendborgsag – herunder en frikendt bagvagt.

I et interview med Ugeskriftet.dk sagde sektionschefen blandt andet, at ”…de to læger leverede lægefagligt arbejde langt under almindelig anerkendt faglig standard”.

Det fremkaldte en skarp reaktion fra Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, der betegnede Karsten Bechs udtalelser ”både stødende og uacceptable”. Han fandt det desuden kritisabelt, at en ledende person i Styrelsen for Patientsikkerhed ”underkender, at både byretten og landsretten har frifundet den ene af de to læger”.

”Det er klart, at vi må bede styrelsens direktør om en forklaring på, om dette tegner styrelsens generelle linje”, sagde Andreas Rudkjøbing.

Den udtalelse blev mandag fulgt op af et brev fra Lægeforeningen til styrelsen.

Svaret kom mandag – i avisen Dagens Medicin. Her lyder det i et skriftligt svar fra Anne-Marie Vangsted:

”I Styrelsen for Patientsikkerhed fokuserer vi udelukkende på det faglige, og diabetespatienterne må kunne forvente, at der tages blodsukkermålinger med jævne mellemrum og udarbejdes en plan for kontrol, når man indlægges med akutte symptomer på et hospital i Danmark. Det er netop styrelsens opgave at sikre, at man i sundhedsvæsenet holder en faglig minimumsstandard. Det synes jeg er meget svært at være uenig i”.

Lægeforeningens brev til Styrelsen for Patientsikkerhed (pdf)

Læs interviewet med Karsten Bech her.

Lægeformand: Karsten Bech er under standard