Skip to main content
Mindeord

Agnete Sjøholm

Dorthe Licht, Helle Aarenstrup Jensen og Susanne Bader

14.3.61-10.1.24

Det er med stor sorg at vi har måtte tage afsked med vores veninde og kollega læge Agnete Sjøholm.

Agnete var født i Århus og havde taget sin uddannelse som cand. med i sommeren 1993 fra Århus Universitet.

Vi mødtes alle fire første gang på Fåborg sygehus i efteråret 1993 hvor Agnete startede i turnus. Det var et privilegium at arbejde sammen med Agnete og efter ansættelsen i kirurgisk og medicinsk turnus på Fåborg sygehus besluttede vi at danne en fælles gruppe »Doktorinder«, idet vi forudså hvordan vi i tiden fremover ville blive spredt for alle vinde i forskellige ansættelser.

Agnete var selv en tur forbi det arbejdsmedicinske speciale, inden hun efter skift til blokstilling i almen medicin endte med at købe sig ind i et driftigt og velfungerende kompagniskab hos Lægerne på Lærkevej i Otterup.

Agnete efterlader et væld af indtryk fra hendes dedikation som læge og hendes rolle som stille, men skarpsindig veninde.

Som praktiserende læge var hun en omsorgsfuld sjæl, altid parat til at lytte og hjælpe sine patienter. Hendes engagement og professionalisme har sat dybe spor både iblandt kolleger og i hendes patienter og i de liv, hun rørte ved.

De utallige hilsner og tårevædede beskeder fra hendes patienter, der strømmede til klinikken på Lærkevej i Otterup efter det rygtedes at Agnete var sygemeldt med svær og uhelbredelig sygdom, var for alle et håndgribeligt udtryk for den store forskel hun gjorde for sine patienter i sit virke som praktiserende læge i Otterup.

Agnete var også engageret som kommunal praksiskonsulent i kommunen og faciliterede herigennem også samarbejdet om især de svagere borgere.

I Doktorinder har vi i nu mere end 30 år sammen med Agnete dannet et firkløver af venskab og fortrolighed og faglig støtte. Vi har fulgtes ad, både som kolleger men ikke mindst som veninder og hinandens livsvidner.

Vi udgjorde en særlig lille fasttømret gruppe og mødtes med faste månedlige møder i hjemmet hos hinanden, og sammen delte vi ikke kun professionelle erfaringer, men også eventyr, grin og uforglemmelige minder fra rejser rundt omkring i verden.

På vores rejser lærte vi hinanden bedre at kende og det fik skabt evige minder for os alle. Agnetes skarpe intellekt og underfundige humor satte ofte gang i vores samtaler og fik os til at grine, selv når dagene var svære.

Vi mindes de vidunderlige tider, hvor vi udforskede Japan med hurtigtog, vandrede gennem gaderne i New York og oplevede Bhutans betagende samfund sammen.

Selvom vores venskab var en vigtig del af Agnetes tilværelse, var intet mere betydningsfuldt for Agnete end hendes fire fantastiske børn: Christian, Signe, Frederik og Caroline.

Hver måned, når vi mødtes til vores sædvanlige middage fyldt med Vin og Grin, blev vi beriget med Agnetes hjertevarmende opdateringer omkring hendes elskede familie. Hun havde et lys i øjnene og hendes ansigt strålede, når hun delte glæden ved deres succeser og milepæle. Det var tydeligt, at intet gjorde hende lykkeligere end at se hendes børn blomstre og trives.

Senere, da børnebørnene kom til verden, var vores møder fyldt med smil og grin over de søde videoer, Agnete modtog af de efterhånden mange børnebørn. Hendes stolthed og kærlighed som bedstemor var tydelig i hvert smil og hvert et minde hun delte med os.

Agnetes arv er ikke kun hendes faglige ekspertise, men også hendes evne til at skabe og styrke relationer. Hendes rolle som læge og veninde var forbilledlig, og vi vil huske hende for hendes ro og humor og skarpe vid og den glæde og det venskab hun bragte ind i vores liv.

Vi, der står tilbage, ved med sikkerhed, at Agnete vil leve videre. Ikke bare i vores hjerter, i vores fortællinger om hende, i den glød og det nærvær hun omgav dig med.

Hun tog sin opgave på sig både som læge for sine patienter men ikke mindst som veninde og som det allervigtigste, som mor og bedstemor for sine elskede børn og børnebørn.

Den storfamilie og nu familieklan Agnete fik skabt var, hvad vi kender til, hendes højeste ønske og største passion i livet. Vi vil bære Agnetes kærlighed, omsorg og glæde over familien og venskabet videre i vores egne liv som en hyldest til en klog og underfundig og ekstraordinær kvinde.

Tak, for det – og for alt det andet Agnete. Det har været et privilegium at kende dig og en gave at være din ven.

Agnete, du vil altid være i vores hjerter.

Tak.

Kolleganyt