Skip to main content

Har du en god ide? Få hjælp fra studerende

Får du som læge en god idé, behøver du ikke løbe den i gang helt selv. I Region Hovedstaden kan opfinderlæger få en hjælpende hånd fra alt fra design- til retorikstuderende.

Foto: Colourbox

Line Felholt, kontaktlinef@gmail.com

8. aug. 2023
2 min.

Studerende har været med til at udvikle bedre lysindfald i venteområder. De har også svejset en »stumtjener« til sygeplejersker på nyreafdelingen, så de bedre kan blande væsker. Og så har de hjulpet gadelæger med at kommunikere bedre med veteraner.

I Region Hovedstaden er der nemlig en enhed, der matcher opfinderlæger med studerende, der gerne giver en hånd med.

»Vi er sat i verden for at understøtte sundhedsprofessionelle, der står og har udfordringer i hverdagen eller en idé til, hvordan noget kan gøres anderledes. Der kan de studerende gå ind som en ekstra ressource og være med til at gå i dybden med, hvad udfordringen handler om, og hvad løsningen kunne være, fortæller innovationskonsulent Nina Brocks fra Copenhagen Health Innovation, der hører under Region Hovedstaden.

Formålet med at matche studerende med opfinderlæger er at styrke udviklingen af nye løsninger på sundhedssektorens udfordringer. Men det er også at give studerende mulighed for at få en fod indenfor i en branche, hvor de en dag kan få job.

Det behøver nemlig ikke være en medicinstuderende, der hjælper opfinderlægerne. Faktisk er det ofte studerende fra helt andre fag, som kobles på innovationsprojekterne. De studerende, der kommer fra andre fag, kommer nemlig ofte med noget nyttigt, som sundhedssektoren har brug for, mener Nina Brocks:

»De ser med uvildige øjne. De stiller alle de ,dumme’ spørgsmål i positiv forstand. De undrer sig over ting, som sundhedsprofessionelle tager for givet. Derfor går de til problematikkerne på en anden måde og kvalificerer lægernes idéer, hvor de selv kan være blinde på egen praksis«, siger hun.

Desuden frigiver de studerende slet og ret tid for den enkelte opfinderlæge.

»De studerende bringer også ressourcer i form af tid, som vi jo alle ved er en mangelvare i klinikken i dag«, lyder det fra Nina Brocks.