Skip to main content

Rygterne gjorde Lillian skeptisk, men nu er hun klar til at flytte

Der har verseret sejlivede rygter om, at Slagelse Sygehus er et dårligt uddannelsessted. Men Lillian Wedel Svendsen tog chancen, og det har hun ikke fortrudt. Hun siger fra over for lægekollegers »Region Sjælland-bashing«.

Lillian Wedel Svendsen, der er forperson for Yngre Læger i Region Sjælland, arbejder i øjeblikket på Geriatrisk Afdeling på Slagelse Sygehus, men 1. november starter hun sin hoveduddannelse i ortopædkirugi – også i Slagelse, Foto: Claus Boesen

Af Bodil Jessen, boj@dadl.dk

27. sep. 2024
3 min.

»Jeg søgte oprindeligt herud, fordi jeg havde fået at vide på min daværende afdeling på Hvidovre Hospital, at Ortopædkirurgisk Afdeling på Slagelse Sygehus er et rigtig godt sted. Først var jeg skeptisk, for dengang var der mange rygter om, at Slagelse var et dårligt sted for uddannelseslæger. Men det gjaldt bestemt ikke Ortopædkirurgisk Afdeling, og jeg har siden fundet ud af, at det heller ikke gælder for flertallet af afdelingerne på Slagelse. Jeg er blevet megaglad for det – faktisk så meget, at vi nu er ved at kigge på hus i Slagelse-Sorø-området«, fortæller Lillian Wedel Svendsen.

»Jeg er bl.a. glad for, at det er et mindre sygehus. Jeg kender alle på de afdelinger, jeg har været på – cheflæger, overlæger, yngre læger og sygeplejersker. Det er nemmere, når der ikke er 100 læger på en afdeling. Jeg kan mærke, at det har været rigtig godt for mig«.

Lillian Wedel Svendsen bor i Hvidovre, men har arbejdet på Slagelse Sygehus siden 2020. Foto: Claus Boesen

Mener du, at dine kolleger taler det at arbejde i Region Sjælland ned?

»Det oplever jeg en gang imellem, og det var bl.a. det, jeg reagerede mod på repræsentantskabsmødet. Nogle hovedstadslæger taler om det at skulle arbejde på perifere sygehuse som, at de »nu skal ud at løfte kvaliteten«. Det falder mig for brystet. Det er jo ikke alle steder, at den faglige kvalitet er ringere i Sjælland. Jeg vil faktisk vove den påstand, at det nok er de færreste steder. Det handler mere om, hvor mange vi er til at løfte opgaverne. Jo færre man er, jo hurtigere løber man«.

Går det ikke ud over arbejdsmiljøet at løbe hurtigt?

»Hvis man altid er belastet og altid løber stærkt, så påvirker det arbejdsmiljøet. Men der er masser af steder, hvor folk er glade for at gå på arbejde, selv om de har travlt, og hvor de oplever, at ledelsen tager problemerne alvorligt. Et rummeligt miljø, gode kolleger og bagvagter – så er der meget, der kan lade sig gøre«.

Mener du, at oprettelse af flere delestillinger kan blive et problem i forhold til at høre hjemme på en arbejdsplads?

»Det kan det godt. Hvis man bare kommer som gæst – som en hvilken som helst anden vikar – så vil det ikke være godt for noget. Men jeg tror sagtens, at det kan lade sig gøre at skabe attraktive delestillinger, hvor man som læge kan få det nødvendige tilhørsforhold til afdelingerne. Det kræver, at der er en åbenhed og vilje til at inkludere – både hos ledelse og medarbejdere«.

»Jeg kender alle på de afdelinger, jeg har været på – cheflæger, overlæger, yngre læger og sygeplejersker. Det er nemmere, når der ikke er 100 læger på en afdeling«. Lillian Wedel Svendsen, forperson for Yngre Læger i Region Sjælland