Content area

Bjarne Uhrenholt

29.4.1945-7.5.2020
Forfatter(e)

Morten Zebitz Steiness, Søren Cortnum, Lone Larsen

Bjarne Uhrenholt døde pludseligt den 7. maj 2020 efter kort tids sygdom. Han havde lige fejret sin 75-årsfødselsdag veltilpas og i god form.

Bjarne var vores mentor under vores turnusuddannelse i almen praksis. Han var indbegrebet af familielægen, vellidt af patienter, samarbejdspartnere og medarbejdere. Med stor passion drev han og hustruen Ruth en velfungerende solopraksis midt i Aalborg i mange år. Han gik velfortjent på pension for nogle år siden.

Med en ro og et nærvær talte Bjarne med sine patienter, og han havde altid tid til at supervisere og lære fra sig af sin store viden. Som den dygtige kliniker, han var, kunne han spotte et akut myokardieinfarkt i venteværelset og sende patienten sikkert afsted til sygehuset.

Man blev behandlet godt af Bjarne og Ruth, både som patient og som medarbejder/turnuslæge. Der var tid til fordybelse, klinisk læring og kaffe. Uden for arbejdstid blev der holdt hyggelige arrangementer med god mad og vin. Nogle af os blev inspireret til at gå længere ind i faget som praktiserende læge, selvom vi endte med at vælge andre specialer.

Vores varmeste tanker går til Ruth, Anne og Henrik samt svigerbørn og børnebørn.

Æret være Bjarne Uhrenholts minde.