Skip to main content
Mindeord

Larsbjørn Bjørnstrøm

Karen Konstantin-Hansen, Claus Pommerencke og Ole Voldum-Clausen.

21.3.1955-29.10.2023

Larsbjørn Bjørnstrøm blev født i Odense og døbt i Thomas Kingo kirke, hvorfra han også blev bisat. En ring blev sluttet. På en måde mistede vi ham 2 gange, idet han i 2016 fik en hemiparese efter en hjerneblødning. Han måtte således opgive sin speciallægepraksis i oftalmologi i Lægehuset Skt. Anne i Odense og sige farvel til et farverigt udadvendt liv.

Han blev student fra Fyns Studenterkursus i 1975 og kandidat fra Odense Universitet i sommeren 1984. Han fik anerkendelse som speciallæge i oftalmologi i december 1993, og nedsatte sig i speciallæge praksis i februar 1997.

Larsbjørn var vellidt med en stor omgangskreds. Han var ambitiøs med sit fag og sin fritid og gennemførte projekter med ildhu og stædighed. Han var en dygtig og omhyggelig øjenlæge, der var skattet af sine patienter og kollegaer. Når vi som pædiatere eller neurologer, havde brug for en hurtig afklaring af en patient, var Larsbjørn altid behjælpelig, og vi fik klare tilbagemeldinger. Han tog sig tid til en fyldig anamnese og skabte trygge rammer for et grædende barn eller en usikker ældre patient.

Larsbjørn deltog med stor fornøjelse i de tværfaglige møder, der var et par gange om året i lægehuset, også selv om emnet lå langt fra hans speciale, så som kost til uregerlige børn, afføringstransplantation eller musikkens indflydelse på hjernen.

Larsbjørn var stolt over at have været i Livgarden fra november 1975 til august 1976.

Tidligt fik Larsbjørn kærlighed til hurtige biler. Da han under turnusuddannelse i midten af 1980-erne i Svendborg kom kørende i sin knaldrøde Porsche til Sygehuset og parkerede ved siden af overlægernes Audier eller BMV-er, var der almindelig opstandelse blandt overlægerne, og der blev spøgt med, at han nok ikke skulle regne med forlængelse af sin stilling. Det blev til flere Porscher og forlængelse af stillingerne. Bilerne blev repareret og ombygget hjemme i garagen. Han var generøs og stillede i flere år op for børnecancerfonden, så de kræftramte børn kunne få en god oplevelse i en rigtig racerbil.

Som studerende var han portør på Havebæk Plejecenter, og da han efter flere operationer for ileus, måtte på plejehjem i 2023 kom han tilbage til Havebæk, så endnu en ring blev sluttet.

Vores tanker går til hans italienske hustru Ida, døtrene Christina og Julia og nevøen Morten, for hvem han nærmest blev en far.

Ære være Larsbjørn Bjørnstrøms minde.

Kolleganyt