Skip to main content
Foto: Privat
Fejring

Ole Halskov

90-års fødselsdag

Ole Halskov blev uddannet læge i 1961. Han påbegyndte sine lægefaglige erfaringer på Frederiksværk Sygehus og arbejdede dernæst som læge i marinen udstationeret på Grønland. Senere specialiserede han sig i reumatologi og arbejdede som 1. reservelæge på Rigshospitalet.

I 1976 blev han overlæge i Københavns Hospitalsvæsen, først på Hvidovre og senere på Sundby Hospital.

I løbet af 1960’erne og 1970’erne, fra 1967-1979 og som den allerførste overhovedet, fungerede Ole Halskov som læge for herrernes fodboldlandshold. Den daværende generalsekretær for DBU etablerede stillingen til Ole Halskov, som også virkede som læge på den nyetablerede Idrætsklinikken på Rigshospitalet i de år.

Sport har altid været en af hans helt store interesser, og selv var han som ung en talentfuld og ivrig idrætsudøver, som spillede på håndboldlandsholdet og klubholdet HG i klubbens storhedstid.

Sportsglæden – og tilstedeværelsen ved fodboldlandsholdets træning – gjorde, at han indimellem selv deltog i deres træningsspil, og i kærligt drilleri over hans spillemæssige niveau døbte spillerne ham The Secret Weapon of the Danish Football Team.

Fra 1989 og til han fyldte 70 år i 2003 drev han speciallægepraksis på Frederiksberg. I forlængelse af den runde fødselsdag valgte han at overdrage sin praksis til en yngre kollega. Efterfølgende flyttede Ole og hans kone Marianne fra byhuset på Frederiksberg til en stråtækt landidyl i Vestsjælland.

Ole Halskov har en meget imødekommende og varm personlighed, der har gjort ham populær hos kollegaer og elsket af sine patienter gennem hele hans karriere. En musisk sans, godt sprogøre og halv dansk, halv svensk baggrund har medvirket til, at han mestrer flere skandinaviske sprog. Det er en af grundene til, at han var konferencier på en række nordiske lægekongresser.

Det svenske gen og det musikalske øre viser sig også i hans glæde ved at lytte til – og meget gerne selv synge –svenske viser.

Indlægget er skrevet af Christina Halskov (datter)

Kolleganyt