Skip to main content
Mindeord

Jens Harald Eickhoff

Lars Bjørn, Niels Benedikt Caning og Hans Henning Windeløv Ibsen

16.1.1949-26.2.2023

Vor kære ven og kollega Jens Harald Eickhoff er her desværre ikke mere. Jens døde efter langvarig sygdom i februar måned.

Jens blev dr.med., disputatsen omhandlede kredsløbsfysiologi, hvilket lå hans hjerte nær og gjorde ham videnskabelig kendt i ind- og udland. Senere speciallæge i kirurgi under ansættelse på Rigshospitalet og efterfølgende også speciallæge i urologi, inden svær sygdom alt for tidligt afbrød hans karriere. 

Vi lærte Jens at kende i 1974 i forbindelse med et 9 måneders ophold i Botswana for Danida, hvor vi sammen i slutningen af medicinstudiet deltog i et sundhedsprojekt i det vestlige distrikt, Ghanzi – et tyndt befolket distrikt, der dog i størrelse er mere end dobbelt så stort som Danmark. Vort arbejde bestod overvejende i mobil sundhedstjeneste med vægt på profylaktisk arbejde især med henblik på gravide og børn under 5 år.

Jens viste sig allerede på dette tidspunkt som en meget dygtig og kompetent kollega med stor interesse for det det forebyggende og kliniske arbejde til gavn for den lokale befolkning. En stor fordel var også hans viden om og hans livslange interesse for biler - vi kørte kun på sandveje, der sled hårdt på bilerne, så det var godt, at Jens ud over lægegerningen kunne agere mekaniker, da han sammen med en af undertegnede var udstationeret alene i en klinik i en lille landsby ca. 160 kilometer fra vort danske hovedsæde i Ghanzi, hvor der også var et hospital med en færdiguddannet, dansk læge ansat.

Efter opholdet rejste vi hjem med bil gennem Østafrika til Nairobi. Her deltog også Helle, som kort efter blev Jens' ægtefælle. Hjemturen foregik ret interimistisk – vi overnattede undervejs i vores folkevognsrugbrød – 3 inde i bilen, mens Jens og Helle lå i telt på taget.

Botswana opholdet blev for os alle starten på et livslangt venskab. Vi har efterfølgende fulgt hinanden og med jævne mellemrum mødt hinanden i hyggeligt samvær.

Vi kommer til at savne og aldrig glemme vor gode, kloge ven.

Vore tanker går til Helle, Christianne, Philip og børnebørnene.

Kolleganyt