Content area

Agnieszka Wawrzynska

25.9. 1979-17.2. 2020
Forfatter(e)

Meryam Javed, Luise Jessen Lundorf, Anne Marie Møller, Thilde Noe Sørensen, Mimi Thyregod, Sidse Schwartz Balle, Kirsten Borup Bojesen, Charlotte Burup Kristensen og Marianne Vestgaard

Agnieszka kom til Danmark fra Polen som barn efter murens fald. Hun voksede op med sin mor, lillesøster og lillebror, og familien havde alle dage et tæt sammenhold. Hun startede på medicinstudiet i 2003, hvor vi lærte hende at kende. Hun var altid fyldt med energi og engagement, hun var indsigtsfuld, charmerende og underholdende og med en kæmpe nysgerrighed og appetit på livet. Hun var en person, der ofte blev rummets naturlige og strålende centrum. Samtidig var hun beskeden og satte altid andres behov over egne.

Agnieszka brændte for alt, hvad hun involverede sig i, og gjorde aldrig noget halvt. Hverken privat eller i sit lægeliv. I særdeleshed brændte hun for gynækologien og obstetrikken. De seneste år og frem til sin død var hun ph.d.-studerende på et omfattende fertilitets-forskningsprojekt, som hun ofte beskrev som »tre ph.d.’er i én«. Privat elskede hun især gastronomien. Hvis hun ikke havde været læge, havde hun formentlig fulgt sin skjulte drøm om at åbne egen café og cateringfirma.

Agnieszka var altid fuldt til stede for alle, og hun havde et stort hjælpsomt og empatisk hjerte for både sine børn, familie, venner, kollegaer og patienter. På trods af et meget krævende arbejdsliv evnede hun at skabe en hverdag fyldt med kærlighed og nærvær for sine to børn, som hun satte over alt andet. Agnieszkas død kom som et kæmpe chok for alle. Det er en ubærlig og ufattelig sorg, at Agnieszka ikke er her mere. Vores tanker går til Agnieszkas familie og især til hendes dejlige børn. Agnieszka vil altid være savnet.