Content area

Gitte Veiergang

31.8.1967-24.4.2019

Forfatter(e)

Birgitte Grønkær Toft, Annette Gaardhøje Ulrich, Jette Juul Damkjer og Lene Holmvang

Vores smukke og dejlige veninde siden studietiden, Gitte, er død efter længere tids sygdom.

Gitte voksede op i Tikøb og blev student fra Espergærde Gymnasium. Vi mødte Gitte på medicinstudiets første dag, og læsegruppen fulgtes ad i forskellige konstellationer gennem studieforløbet. Gitte var kvik, havde mange interesser og var altid godt selskab. Vi husker dissektionstur til Tjekkoslovakiet, terperier på Panum og Riget, udvekslingsophold i Tyrkiet, fester privat og i studenterklubben og Gittes glæde ved at dykke og køre motorcykel.

Gitte dimitterede fra Københavns Universitet i 1994 og var interesseret i pædiatri. En ph.d.-afhandling eller anden forskning er den sædvanlige vej ind i specialet, men Gittes hjerte var hos børnene og deres pårørende, og det var tilstrækkeligt. Gittes eminente kliniske færdigheder var åbenlyse for de fleste, og hun blev pædiater med speciale inden for neonatologien. Gitte havde en let og naturlig kontakt til alle børn, egne, venners børn og børnene, som hun mødte i sit professionelle virke.

Under sin sidste graviditet fik Gitte konstateret mammacancer. Behandlingen klarede Gitte med oprejst pande, og hun tog de mange ture fra hjemmet på Peblinge Dosseringen til strålebehandlingerne med sønnen i barnevogn. Vi troede, at Gitte var helt rask, og det var et chok for os alle, da sygdommen vendte tilbage i alvorlig grad for snart fem år siden. Gitte kæmpede virkelig mod sygdommen og udholdt lange behandlinger og drøje bivirkninger, altid med det klare formål at få så lang tid som muligt sammen med Bjarne og børnene. Vi glæder os over, at familien, trods Gittes sygdom, nåede at komme på flere længere rejser sammen.

Gitte var altid meget positiv og givende også under sygdomsforløbet, hvor hun til det sidste altid var opmærksom på og interesseret i, hvad der rørte sig i vores liv. Vi var alle fem i teatret i slutningen af marts. Gitte havde gennemgået en leverbiopsi tidligere på dagen, og selvom Gitte bevægede sig lidt forsigtigt omkring, havde vi alle en god aften, som vi nu tænker tilbage på med stor glæde.

Gitte blev indlagt lige før påske, og vi forstod, at situationen var alvorlig. En solrig eftermiddag i april gav kroppen op. Vi trøster os med, at Gitte var omgivet af sin elskede familie. Vi tænker meget på Bjarne og børnene Isa, Oscar og Lucas, som har mistet en fantastisk hustru og mor.

Æret være Gittes minde. Hun er med i vores hjerter.